vineri, 26 noiembrie 2010

Nunta în Repedea şi Poieni - între tradiţie şi modernitate

Fiecare zonă de ucraineni are elementele sale specifice, când e vorba de nuntă...sau a avut (din păcate), pentru că multe s-au pierdut printre ani. Receptivitatea tinerilor faţă de valorile tradiţionale a scăzut şi cred că este de datoria morală a fiecăruia dintre noi să încercăm să revigorăm această parte importantă din moştenirea noastră spirituală.

Avem atât de multe mijloace la îndemână în timpurile astea moderne, ca să putem să facem acest lucru... Tot aceste timpuri moderne au diluat însă, cu influenţele lor multiple, cam tot ce înseamnă tradiţie... Totuşi, credem cu tărie că orice gest, fie cât de mic, de a nu uita acele frumoase obiceiuri de nuntă, de a ne mândri cu ele este lăudabil şi poate, încetul cu încetul, cu paşi mici, dar siguri, se va schimba ceva. În materialul ce urmează ne-am oprit şi noi asupra unor astfel de elemente tradiţionale, dar şi combinaţii între modern şi tradiţional, care sperăm să trezească dragul de tradiţie viitorilor miri, pentru a organiza o nuntă tradiţională sau măcar parţial tradiţională.

Nunta în Repedea şi Poieni - între tradiţie şi modernitate from ucraineni on Vimeo.

Un comentariu:

  1. Напрочуд дивовижні всі ці звичаї. В їхній суті, за рубіконами побаченого, завжди пароститься якесь скритне скупчення переливів минулого та яси зворушливої теперішності.

    (Микола Корнищан)

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta