vineri, 10 decembrie 2010

Proiectul "Prieteni cu calculatorul" - o şansă pentru copiii din cătunul Plaic

Într-o eră dominată de tehnologie, există şi copii, tineri care nu au şansa de a cunoaşte această parte, care poate să ofere alte alternative la viitorul lor. Prin proiectul "Prieteni cu calculatorul" implementat de Asociaţia pentru Dezvoltare Locală "Ivan Krevan" din Repedea-Maramureş în parteneriat cu Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 Repedea (Micluşa), în perioada ianuarie-noiembrie 2010, 15 copii din cătunul Plaic au avut o altă şansă.

Printre beneficiarii indirecţi, s-au numărat alţi 11 tineri, voluntari ai asociaţiei, care i-au introdus pe copiii din Plaic în tainele calculatorului. Scopul implicării lor în acest fel a fost dezvoltarea abilităţilor lor de comunicare, socializare, pedagocice etc. Tinerii voluntari au fost instruiţi în acest sens în cadrul unui training organizat în cadrul proiectului de către Asociaţia "Ivan Krevan". Totul s-a bazat pe educaţia non-formală, aceasta fiind un element important pe parcursul întregului proiect.

Dintre etapele/activităţile proiectului menţionăm: promovarea proiectului, selecţia voluntarilor, pregătirea trainigului/a taberei, organizarea efectivă a trainingului, achiziţia logisticii necesare pentru desfăşurarea proiectului, definitivarea planificării, formarea echipelor, informarea părinţilor şi a copiilor din Plaic, înscrierea acestora la curs, organizarea cursurilor de calculator pentru copii, organizarea de întâlniri săptămânale cu voluntarii pentru a planifica viitoarele cursuri şi a face follow-up la cele care au avut deja loc, raportare intermediară, organizarea unui concurs şi oferirea de premii, raportare finală.

Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană prin programul Facilitatea de Tranziţie 2007/19343.03.03 "Integrarea în societate a tinerilor aparţinând minorităţilor şi grupurilor dezavantajate".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta